.
.

Over SmokeyHelpt

(onderstaande stukje tekst is geschreven vanuit Smokey)
Hoi, ik ben Smokey een miniatuurpaardje en samen met mijn baasje Dennis ga ik langs ziekenhuizen om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook ben ik te vinden in verzorgingshuizen bij oudere (eenzame) mensen, revalidatiecentra en andere instellingen met bijvoorbeeld mensen met een beperking. Voornamelijk doe ik deze bezoeken in Limburg en Zeeland, maar regelmatig ga ik voor deze bezoeken het hele land door.

Ik ben geboren op 16 Maart 2016 (8 jaar oud), en toen ik net 3 was geworden ben ik geruind. Ik geniet van de aandacht wat ik krijg van de kinderen en de ouderen. Ik ben een red-roan en dat betekend dat ik een roodschimmel ben, dus een paar keer per jaar verkleurd mijn vacht.

Hoe is het idee voor SmokeyHelpt ontstaan?
Smokey is als veulen van 6 maanden oud gered uit een brandende stal. Hierbij is hij zijn moeder verloren. Als gevolg van deze brand is Smokey zodanig ziek geworden dat hij heeft moeten vechten om in leven te blijven. Door alle liefde en verzorging welke hij van mij heeft gekregen is hij inmiddels gezond. Hier heeft best veel tijd en geduld ingezeten, maar ik heb er een super lief en mooi miniatuurpaardje voor terug gekregen, waar ik een speciale band mee heb opgebouwd. Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen. De kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk heel erg goed op alle drukte en aandacht. Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan. Hopelijk "vergeten" de kinderen dan even dat ze ziek zijn en kunnen ze hier kracht uit halen.

Wie zitten er achter SmokeyHelpt?
SmokeyHelpt is ontstaan in Januari 2018 op initiatief van mijzelf, Dennis Versteeg (eigenaar van Smokey en Dalton). Ik ben 31 jaar oud en werk als buschauffeur bij Arriva in het Limburgse Heuvelland. De miniatuurpaardjes staan in Schimmert (gemeente Beekdaelen). Samen met mijn vriendin Priscilla (32), afgestudeerd in de pedagogiek en werkzaam op een kinderopvang, gaan we naast ons werk in onze vrije tijd met de miniatuurpaardjes Smokey en Dalton op bezoek bij zieke kinderen en ouderen.

Hoe is Smokey aan zijn naam gekomen?
Toen Smokey een veulen was had hij een askleurige vachtkleur, en mede door de brand welke hij heeft meegemaakt, vond ik Smokey een toepasselijke naam.

Maar Smokey is eigenlijk nooit alleen bij een bezoek?
Smokey doet wel eens bezoeken alleen, maar meestal is zijn vriendje Dalton er ook bij. Het miniatuurpaardje Dalton is erbij gekomen nadat SmokeyHelpt een positief effect gaf, en er meer aanvragen kwamen voor een bezoek van SmokeyHelpt. Dalton is ook een miniatuurpaardje en geboren op 01 April 2013 (11 jaar oud), hij is bruin-wit van kleur en een ruin.

Hoe zijn de ervaringen van de bezoeken van SmokeyHelpt?

De reacties die we krijgen op onze bezoeken met Smokey en Dalton zijn mooi, ook door familie van de bezochte kinderen en ouderen krijgen we de mooiste verhalen te horen hoe ze het bezoek ervaren hebben. We krijgen ook heel vaak de vraag van de kinderen en ouderen of we snel weer met de miniatuurpaardjes op bezoek komen omdat ze er zo van genoten hebben. Bij de kinderen zie je echt dat ze even vergeten dat ze ziek zijn, en het is prachtig om te zien hoe ze met Smokey en Dalton knuffelen en sommige zelfs een stukje willen lopen. Bij de ouderen is het prachtig om te horen welke herinneringen het bij ze naar boven haalt, dit vertellen ze ook altijd vol trots, en het stukjes wortel voeren aan Smokey en Dalton is altijd een groot feest. Elk bezoek is anders, en soms heel confronterend, maar een ding is zeker, dit is waar we het voor doen!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.