Over SmokeyHelpt

(onderstaande stukje tekst is geschreven vanuit Smokey)
Hoi, ik ben Smokey een miniatuurpaardje en samen met mijn baasje Dennis ga ik langs ziekenhuizen om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook ben ik te vinden in verzorgingshuizen bij oudere (eenzame) mensen, revalidatiecentrums en op basisscholen. Voornamelijk doe ik deze bezoeken in Limburg, maar regelmatig ben ik ook buiten Limburg te vinden in ziekenhuizen bij zieke kinderen.

Ik ben geboren op 16 Maart 2016 (3 jaar oud), en toen ik net 3 was geworden ben ik geruind. Ik geniet van de aandacht wat ik krijg van de kinderen en de ouderen. Ik ben een red-roan en dat betekend dat ik een roodschimmel ben, dus een paar keer per jaar verkleurd mijn vacht.


Hoe is het idee voor SmokeyHelpt ontstaan?
Smokey is als veulen van 6 maanden oud gered uit een brandende stal, hierbij is hij zijn moeder verloren. Als gevolg van deze brand is Smokey zodanig ziek geworden dat hij heeft moeten vechten om in leven te blijven, door alle liefde en verzorging welke hij heeft gekregen is hij inmiddels gezond. Hier heeft best veel tijd en geduld ingezeten, maar ik heb er een super lief en mooi miniatuurpaardje voor terug gekregen waar je toch een speciale band mee hebt opgebouwd. Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen, de kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk harstikke goed op alle drukte en aandacht. Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan op de hoop dat vele hierdoor even vergeten dat ze ziek zijn en hier kracht uit kunnen halen.

Hoe is Smokey aan zijn naam gekomen?
Toen Smokey een veulen was had hij een askleurige vachtkleur, en mede door de brand welke hij heeft meegemaakt vond ik Smokey een toepasselijke naam.

Doet Smokey de bezoeken alleen?
Smokey doet wel eens bezoeken alleen, maar meestal is zijn vriendje Dalton er ook bij. Dalton is ook een miniatuurpaardje en geboren op 01 April 2013 (6 jaar oud), hij is bruin-wit van kleur en een ruin.


Fotogalerij
De foto's op deze website worden gepresenteerd middels een fotogalerij, klik op een miniatuur van een foto op de galerij te openen. Met de pijltjestoetsen of door aan een zijkant van de foto te klikken kan u door de galerij heen bladeren, onderaan in de fotogalerij kan u de foto afdrukken of opslaan door op het betreffende icoontje te klikken. De fotogalerij werkt niet op Android-apparaten, dan zal elke foto apart aangeklikt moeten worden voor grotere weergave.

Onderstreepte tekst
Klik op onderstreepte tekst om doorverwezen te worden naar een andere pagina / website, indien dit een andere website betreft opent deze in een nieuw venster.

Zoeken op de website
Rechts bovenaan op de website is de mogelijkheid om te zoeken op deze website, typ een zoekterm in en druk op "enter" om de uitgebreide zoekresultaten weer te geven.

Social media
SmokeyHelpt is alleen via Facebook te volgen op social media, op de voorpagina van de website kan u klikken op de afbeelding om naar de Facebook-pagina te gaan. Vergeet u ons niet te liken en te volgen?